Professionele beroepskeuzetest

Een professionele beroepskeuzetest geeft je waardevolle informatie die je kunt gebruiken voor je studiekeuze. Kiezen doe je zo maakt daarom gebruik van twee verschillende wetenschappelijk onderbouwde tests. De HZO beroepskeuzetest kijkt naar welke opleidingen en beroepen bij je passen. De TMA Methode maakt een uitgebreide analyse van je drijfveren, talenten, capaciteiten en interesses mogelijk.

HZO beroepskeuzetest

De HZO is een professionele beroepskeuzetest. Speciaal ontwikkeld om je te helpen bij het kiezen van een beroep of opleiding. Het is een schriftelijke test die je thuis invult en die we vervolgens samen bespreken. De HZO beroepskeuzetest kijkt naar:

  • activiteiten (wat doe ik graag)
  • vaardigheden (wat kan ik)
  • beroepen (wat wil ik)
  • eigenschappen en waarden (wie ben ik)

Zo krijg je direct meer zicht op welk werk het beste bij jouw persoonlijkheidstype past en waarmee je de meeste voldoening, waardering en succes zal ervaren.

TMA Methode

De TMA Methode maakt gebruik van verschillende analyses. Voor het tussenjaartraject maak ik gebruik van de TMA Talentenanalyse. Dit is een test die het mogelijk maakt een objectieve, positief geformuleerde en vooral diepgaande analyse te maken van je drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden. De uitkomst maakt inzichtelijk wat jou motiveert. Het is daarmee een belangrijke voorspeller van je studiesucces. De TMA Talentenanalyse kan eventueel aangevuld worden met de capaciteitenanalyse en de beroepsinteresse analyse.

Het invullen van de TMA analyses doe je thuis, online. Na het maken van de analyses bespreken we de uitkomsten in een persoonlijk gesprek. Je ontvangt een uitgebreide rapportage van de gemaakte analyses.

Voorbeeldrapportage TMA Talentenanalyse

Een studiekeuzetest om je te helpen kiezen

Wil je meer weten over de HZO beroepskeuzetest? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die de TMA Methode je biedt bij je studiekeuze? Bel of mail me dan gerust voor meer informatie, of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vrijblijvend kennismaken