Stoppen met je studie?

Je studie is niet wat je ervan had verwacht en nu overweeg je te stoppen, of je bent al gestopt met je studie. Het kan ook zijn dat je een negatief bindend studieadvies hebt gekregen waardoor je moet stoppen met je opleiding. Wat nu? Eén ding is zeker, je wil een nieuw plan hebben voor je toekomst. Ik help je daar graag bij!

Dapper besluit

Stoppen met je studie is een dapper besluit en vraagt om moedige nieuwe keuzes. Daar mag je best even bij stilstaan. Veel studenten die zijn gestopt met hun studie voelen zich onzeker en zijn bang opnieuw een verkeerde studiekeuze te maken. Ook hebben ze vaak geen idee wat ze dan wel willen gaan studeren. Dat is heel logisch. Mijn advies: gun jezelf de tijd om een weloverwogen nieuwe keuze te maken.

Nieuwe studiekeuze

Je hebt al gestudeerd, dus je hebt al een keer gekozen. Nu ga je opnieuw een studiekeuze maken. Door te kiezen voor de professionele studiekeuzebegeleiding van Kiezen doe je zo ga je gestructureerd aan de slag. Je vergroot je zelfinzicht, je heroriënteert je op de mogelijkheden en leert bewuste keuzes maken. Zo kies jij straks vol vertrouwen een nieuwe studie.

Individueel heroriëntatietraject

Als je nog niet weet wat je nu wil gaan studeren.

Een individueel heroriëntatietraject van Kiezen doe je zo helpt je vol vertrouwen een nieuwe studie te kiezen die goed past bij wie je bent, wat je kan en wat je wil.

Werkwijze

Een heroriëntatietraject bestaat uit meerdere coachsessies. Hierin leer je kiezen voor een studie die goed aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en vaardigheden. Uiteraard staan we ook stil bij jouw ervaringen met studeren. Je krijgt een werkboek met opdrachten om jezelf beter te leren kennen en met verhalen om je te inspireren. Je maakt ook een beroepskeuzetest om je breed te heroriënteren op de mogelijkheden. Daarnaast kun je kiezen voor de Talent Motivatie Analyse (TMA) waarmee je drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk worden gemaakt.

Keuze uit drie heroriëntatietrajecten

Studiekeuzebegeleiding is maatwerk. Iedereen is tenslotte anders. Je kunt daarom kiezen uit drie verschillende trajecten. Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking vertel ik je meer over de inhoud en werkwijze van de heroriëntatietrajecten. Samen kijken we welk traject het beste bij je past, of dat er iets anders nodig is om tot een nieuwe studiekeuze te komen.

Small

 • 4 uur individuele coaching
 • Beroepskeuzetest
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • 425 euro *

Medium

 • 6 uur individuele coaching
 • Beroepskeuzetest
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • Inspirerend werkboek
 • 660 euro *

Large

* Tarieven geldig t/m 31 december 2020

Resultaat

 • Een goed gemotiveerde studiekeuze
 • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
 • Zelfinzicht: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
 • Beter kunnen kiezen: handig voor nu en voor toekomstige keuzes
Ja, ik wil een heroriëntatietraject

Studiekeuzecheck

Als je nog niet helemaal zeker bent van je nieuwe studiekeuze.

Denk je erover om te stoppen met je studie? Dan is de studiekeuzecheck een goede manier om te onderzoeken of dat voor jou inderdaad de juiste keuze is. De studiekeuzecheck geeft je meer inzicht in je keuzeproces en helpt je om de knoop door te hakken.

Ben je gestopt met je studie en ben je nog niet helemaal zeker van je nieuwe studiekeuze? De studiekeuzecheck helpt je de nog bestaande twijfels onderzoeken.

Werkwijze

De studiekeuzecheck bestaat uit 1 coachsessie van 2,5 uur waarin we je twijfels onderzoeken. We kijken of je verwachtingen realistisch zijn en checken of je er alles aan gedaan hebt om een weloverwogen en succesvolle nieuwe keuze te maken. Ik geef je tips en adviezen waarmee je een nieuwe studie kiest die echt bij je past.

Resultaat

De studiekeuzecheck bied je een grondige reflectie op jouw situatie en mogelijkheden. Zo kan je weloverwogen nieuwe keuzes maken en straks gemotiveerd en zelfverzekerd je studieloopbaan vervolgen.

Investering

295 euro
 

Ja, ik wil een studiekeuzecheck

Zinvol tussenjaar

Heb je een tussenjaar, of overweeg je een tussenjaar? Ik help je graag een zinvolle invulling geven aan je tussenjaar, zodat jij straks terugkijkt op een waardevol jaar vol nieuwe ervaringen. Een individueel herorientatietraject is goed te combineren met een tussenjaar.

Begeleiding bij een nieuwe studiekeuze

Ik help je graag om nieuwe keuzes te maken voor jouw (studie-)loopbaan. Neem gerust contact op voor meer informatie. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvend kennismaken