Studiekeuzebegeleider Lieneke Arts

Je laten ontdekken wie je bent, wat je kunt en wilt en je leren kiezen voor een studie die echt bij je past en waarmee je de juiste stappen zet om de toekomst te creëren die jij wilt.

Een studiekeuze maken kan heel lastig zijn. Allereerst is het belangrijk dat je goed weet wie je bent, waar je goed in bent en wat je wil voor jouw toekomst. En dan zijn er daarnaast ook nog eens super veel opleidingen en scholen om uit te kiezen. Hoe kom je er dan achter welke studie het beste bij je past?

Wil je gemotiveerd en vol vertrouwen aan je studie beginnen én deze met succes afronden? Ik help je graag. Ik ben coach, trainer en docent, gespecialiseerd in de kunst van het kiezen.

Studiekeuzeadviseur in Utrecht

Ik ben Lieneke Arts, ervaren studiekeuzeadviseur in Utrecht. In de afgelopen 8 jaar heb ik honderden scholieren en studenten geïnformeerd, geïnspireerd en gecoacht. Samen vonden we een antwoord op de vraag: ‘Welke studie past bij mij?’. Ook studenten die overwogen te stoppen met hun studie of door wilde leren heb ik als studiekeuzebegeleider op weg geholpen. Voor het Oriëntatiejaar van de Hogeschool van Amsterdam begeleidde ik verschillende (her-) oriëntatietrajecten. Bij Breekjaar trainde en coachte ik jongeren bij het maken van een studie- en/of toekomstkeuze.

Hoe maak je de juiste studiekeuze?

Kiezen is een werkwoord en vraagt om actie. Ga dus op onderzoek uit: wie ben ik en wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van opleiding en werk? Doe ervaring op in de praktijk. Dit alles kost natuurlijk tijd. Ik bied dan ook geen quickfix, maar een persoonlijk traject in een informele omgeving. Ik help jou met vragen, testen en concrete opdrachten. Zo kies jij de studie die écht bij je past.

Lastig zo’n studiekeuze

Ik weet hoe lastig het maken van een goede studiekeuze kan zijn. Ik koos zelf namelijk ooit de ‘verkeerde’ studie. Het voelde alsof ik gefaald had. Wat nu? Ik ben nog altijd dankbaar voor de ervaringen die ik opdeed door een heroriëntatiecursus te volgen. Het heeft mij geïnspireerd om als studiekeuzebegeleider aan de slag te gaan.

Leren is leuk!

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht met de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Later haalde ik daar ook mijn diploma voor Docent Omgangskunde. Ik volgde bij de Balansgroep in Driebergen de post hbo-opleiding tot gecertificeerd Life- en Loopbaancoach. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA professional.

Studiekeuzebegeleider en meer

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf in Utrecht en begeleid ik met veel plezier mensen bij het maken van keuzes voor hun toekomst. Naast mijn werk als studiekeuzeadviseur, help ik mensen als keuzecoach ook bij het maken van andere keuzes.

Studiekeuzebegeleider in Utrecht nodig? Neem contact op!

Wil jij de juiste studiekeuze maken, twijfel je over je huidige studie of wil je een volgende stap zetten? Als studiekeuzebegeleider help ik je graag verder. Heb je nog vragen? Bel of mail me gerust. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen