Studiekeuzeweek: geef jouw studiekeuze een boost

studiekeuzeweek

Weet je nog niet goed wat je wil gaan studeren? De studiekeuzeweek is een tussenjaarprogramma dat je helpt vol vertrouwen een bewuste, weloverwogen (nieuwe) studiekeuze te maken. Je krijgt meer zicht op wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. Je onderzoekt je mogelijkheden en ontwikkelt een positieve mindset. Je leert bewuste keuzes maken en leiding te nemen over je leven.

Wat we gaan doen

Tijdens de studiekeuzeweek komen we vier keer bij elkaar als groep en tijdens je individuele coachgesprek zoomen we nog extra in op jouw persoonlijke keuzeproces.

We gaan actief aan de slag met uitdagende opdrachten en inspirerende oefeningen die je soms alleen en meestal samen uitvoert. Je krijgt een werkboek vol met opdrachten om jezelf beter te leren kennen en verhalen om je te inspireren. Je maakt een beroepskeuzetest om je breed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en we maken gebruik van elkaars netwerk zodat je ervaring op kunt doen in de praktijk.

Tijdens de Studiekeuzeweek leg je een stevige basis voor je studiekeuze. Aan het eind van de week ga je naar huis met een concreet actieplan waarmee je jouw studiekeuze in de praktijk kunt toetsen om daarna een definitieve studiekeuze te maken.

Meer dan een week!

De Studiekeuzeweek is, in tegenstelling tot wat de naam doet denken, een tussenjaarprogramma van 3 maanden. Na de Studiekeuzeweek is het dus nog niet afgelopen! Je gaat zelfstandig verder met je actieplan en ontvangt gedurende 12 weken wekelijks een inspirerende mail met informatie, filmpjes en tips. Daarnaast komen we twee keer online bij elkaar, zodat je al je vragen kunt stellen en ervaringen uit kunt wisselen met de andere deelnemers. Na 3 maanden komen we een laatste keer live samen om de definitieve studiekeuzes te vieren!

Meer dan alleen studiekeuze!

De Studiekeuzeweek is een tussenjaarprogramma dat verder gaat dan alleen het maken van een studiekeuze. Het biedt jou een plek waar je tot rust kan komen, mag spelen, opladen en jezelf mag voeden. Een plek waar je andere jongeren ontmoet die net als jij willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en willen leren hoe je bewuste keuzes maakt voor je toekomst. Daarnaast maak je ook een plan voor (de rest van) jouw tussenjaar zodat je straks terug kunt kijken op een waardevolle periode!

Voor wie

  • Jongeren met een tussenjaar die concreet aan de slag willen met hun studiekeuze.
  • Studenten die gestopt zijn met hun studie en niet goed weten hoe nu verder.

Resultaat

  • Een goed onderbouwde studiekeuze
  • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
  • Een plan voor jouw tussenjaar
  • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
  • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
  • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid
  • Een netwerk om praktijkervaring op te doen

Waar en wanneer

De studiekeuzeweek vindt plaats in Utrecht.

2022:
Maandag 14 februari:         10.00 – 15.00 uur
Dinsdag 15 februari:           10.00 – 15.00 uur
Woensdag 16 februari:       10.00 – 15.00 uur
Donderdag 17 februari:       Individuele gesprekken
Vrijdag 18 februari:             10.00 – 13.00 uur

De terugkombijeenkomst vindt plaats in mei 2022.

Investering

Deelnemen aan de Studiekeuzeweek is een investering in jezelf en in je toekomst. Bij de kosten zijn inbegrepen de lunch, koffie en thee tijdens de groepsbijeenkomsten.

945 euro

Doe je mee?

Wil jij ook graag in een groep aan de slag met jouw studiekeuze? Meld je dan nu aan! Wil je graag eerst even overleggen of heb je vragen? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Aanmelden