Studiekeuzeweek

Wil jij met aandacht een studiekeuze maken, maar er ook niet te lang mee bezig zijn? Zit je in het eindexamenjaar en wil je straks je eindexamen doen zonder last van studiekeuzestress? Heb je een tussenjaar en wil je graag concreet aan de slag met je studiekeuze? Nu is er de studiekeuzeweek! Van 19 tot en met 23 oktober 2020 vindt de eerste studiekeuzeweek plaats in Utrecht.

Tijdens de studiekeuzeweek onderzoek je wie je bent, waar je goed in bent en wat je wil en ga je samen met anderen op zoek naar een studie die daar echt bij past.

Wat we gaan doen

Nadat je je hebt aangemeld voor de studiekeuzeweek ontvang je een digitaal intakeformulier. Voor de start van de studiekeuzeweek bellen we nog even om je intakeformulier door te nemen en te bespreken wat jij precies uit de week wil halen voor jezelf.

De studiekeuzeweek bestaat uit 4 groepsbijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Op de donderdag is er geen groepsbijeenkomst, maar heb je een individueel coachgesprek om in te zoomen op jouw studiekeuzeproces.

Tijdens de studiekeuzeweek leg je een stevige basis voor jouw studiekeuze. Je maakt een beroepskeuzetest en je krijgt opdrachten mee voor thuis.

Aan het eind van de studiekeuzeweek ga je naar huis met een studiekeuze top 3 en een concreet actieplan zodat je precies weet wat je nog moet doen om tot een definitieve studiekeuze te komen. We komen nog twee keer online bij elkaar, zodat je je vragen kunt stellen en wij advies kunnen geven.

In het nieuwe jaar komen we nog een laatste keer bij elkaar om feestelijk af te sluiten en de gemaakte studiekeuzes te vieren!

Resultaat

  • Een goed onderbouwde studiekeuze
  • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
  • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
  • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
  • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid
  • Een netwerk voor een goed beeld van je toekomstige werkveld

Ervaren studiekeuzecoaches

Voor de studiekeuzeweek hebben Ciska van Jouwstudiecoach en ik, Lieneke, onze krachten gebundeld om vanuit onze jarenlange ervaring met studiekeuzebegeleiding een programma te maken waarmee jij in een week tijd de basis legt voor een bewuste, weloverwogen studiekeuze en daarna begeleiding ontvangt om de knoop door te kunnen hakken.

Wanneer

Deze eerste studiekeuzeweek vindt plaats in Utrecht. De week ziet er als volgt uit:

Maandag 19 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Dinsdag 20 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Woensdag 21 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Donderdag 22 oktober: individuele gesprekken
Vrijdag 23 oktober: 10.00 – 13.00 uur

De terugkombijeenkomst vindt plaats in januari 2021.

Investering

Nu voor de introductieprijs van 695 euro (in plaats van 945 euro).

Ja, ik doe mee!

Wil jij ook graag samen aan de slag met jouw studiekeuze? Geef je dan snel op, want het is al bijna zover! Wil je graag eerst even overleggen of heb je vragen? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Aanmelden