Studiekeuzeweek

studiekeuzeweek

Weet je nog niet goed wat je wil gaan studeren? De studiekeuzeweek helpt je vol vertrouwen een studie vinden die goed bij je past. Je krijgt meer zicht op wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. Je onderzoekt de mogelijkheden en ontwikkelt een positieve mindset. Je leert bewuste keuzes maken en leiding te nemen over je leven.

Klaar voor de toekomst!

We werken tijdens de studiekeuzeweek aan een positief zelfbeeld en aan het ontwikkelen van een groeimindset, zodat je zelfvertrouwen groeit. Als je met zelfvertrouwen kan kijken naar je talenten, drijfveren, overtuigingen en interesses, kun je krachtige keuzes maken. Vanuit deze houding ben je gemotiveerd om doelgericht en actief te gaan studeren en de uitdagingen die er mogelijk komen aan te gaan. Op deze manier heeft de studiekeuzeweek impact op je hele (studie) loopbaan.

In het kort

 • 4 Groepsbijeenkomsten
 • 1 Individueel coachgesprek
 • Beroepskeuzetest
 • Inspirerend werkboek
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • Concreet actieplan
 • Tussenjaarplan
 • Online groepscall
 • Terugkombijeenkomst

Werkwijze

Tijdens de studiekeuzeweek komen we vier keer bij elkaar als groep en heb je een individueel coachgesprek met je coach om in te zoomen op jouw persoonlijke keuzeproces.

We gaan actief aan de slag met uitdagende opdrachten en inspirerende oefeningen die je soms alleen en meestal samen uitvoert. Je krijgt een werkboek vol met opdrachten om jezelf beter te leren kennen en verhalen om je te inspireren. Je maakt een beroepskeuzetest om je breed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en we maken gebruik van elkaars netwerk zodat je ervaring op kunt doen in de praktijk.

In de middag heb je tijd om verder te werken aan de opdrachten en je voor te bereiden op de volgende dag.

Tijdens de studiekeuzeweek leg je een stevige basis voor je studiekeuze. Aan het eind van de week ga je naar huis met een concreet plan waarmee je jouw studiekeuze in de praktijk kunt toetsen om daarna een definitieve studiekeuze te maken.

We komen tussendoor één keer online bij elkaar, zodat je je vragen kunt stellen en wij advies kunnen geven. In januari komen we nog een laatste keer live samen om de studiekeuzes te vieren!

Voor wie

 • Scholieren in het laatste jaar van de havo of het vwo die hun eindexamen willen doen zonder last van studiekeuzestress.
 • Jongeren met een tussenjaar die concreet aan de slag willen met hun studiekeuze.
 • Studenten die gestopt zijn met hun studie en niet goed weten hoe nu verder.

Resultaat

 • Een goed onderbouwde studiekeuze
 • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
 • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
 • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
 • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid
 • Een netwerk om praktijkervaring op te doen

Waar en wanneer

De studiekeuzeweek vindt plaats in Utrecht.

2020:
Maandag 19 oktober:         10.00 – 13.00 uur
Dinsdag 20 oktober:           10.00 – 13.00 uur
Woensdag 21 oktober:       10.00 – 13.00 uur
Donderdag 22 oktober:       Individuele gesprekken
Vrijdag 23 oktober:             10.00 – 13.00 uur

De terugkombijeenkomst vindt plaats in januari 2021.

2021:
Maandag 22 februari:         10.00 – 15.00 uur
Dinsdag 23 februari:           10.00 – 15.00 uur
Woensdag 24 februari:       10.00 – 15.00 uur
Donderdag 25 februari:      Individuele gesprekken
Vrijdag 26 februari:             10.00 – 15.00 uur

De terugkombijeenkomst vindt plaats in april 2021.

Coronaproof

Een studiekeuzeweek organiseren midden in de coronacrisis, is dat wel zo verstandig? Het zijn onzekere tijden, maar dat weerhoudt ons er niet van om je juist nu offline te helpen bij je studiekeuze. Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We werken binnen wat er kan en op veilige afstand.

KDJZ-Studiekeuzeweek-locatie-coronaproof

We zijn dan ook heel blij dat we een mooie locatie hebben kunnen vinden die goed te ventileren is, met een grote ruimte om op voldoende afstand aan tafels te werken, een gymzaal om oefeningen te doen en een binnentuin om een frisse neus te halen. Hierdoor kunnen we de studiekeuzeweek veilig aanbieden.

En mocht de studiekeuzeweek niet door kunnen gaan vanwege nieuwe maatregelen, dan komen we met een passend alternatief. Zo word je hoe dan ook geholpen met je studiekeuze.

Professionele hulp bij jouw studiekeuze 

Ciska en ik hebben onze krachten gebundeld door vanuit onze jarenlange ervaring met studiekeuzebegeleiding een programma te ontwikkelen waarmee jij in een week tijd een bewuste, weloverwogen studiekeuze maakt.

Investering

Deelnemen aan de studiekeuzeweek is een investering in jezelf en in je toekomst. Deelnemen kan dit schooljaar 2020/2021 voor de introductieprijs van 695 euro (in plaats van 945 euro).

Ja, ik doe mee!

Wil jij ook graag in een groep aan de slag met jouw studiekeuze? Meld je dan nu aan! Wil je graag eerst even overleggen of heb je vragen? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Aanmelden