Tussenjaar? Kies je studie en maak een plan!

Of je nou in februari noodgedwongen aan je tussenjaar begint, of er bewust voor kiest na je eindexamen. Het is fijn om na te denken over hoe je deze periode wil invullen. Met een individueel tussenjaartraject kies je niet alleen een studie die echt bij je past, maar maak je ook een plan voor een zinvolle besteding van jouw tussenjaar.

Wat we gaan doen

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Als het klikt gaan we samen aan de slag! In 6 tot 9 coachgesprekken werk je toe naar een bewuste studiekeuze. Je krijgt een werkboek met opdrachten om in kaart te brengen wie je bent, wat je kan en wat je wil voor jouw toekomst.

Je maakt een beroepskeuzetest om je breed te (her)oriënteren op passende studies en door interviews en meeloopdagen doe je ervaring op in de praktijk.

De precieze inhoud van je individuele studiekeuzetraject stemmen we af op jouw situatie en behoefte. Begeleiding bij studiekeuze is tenslotte maatwerk.

Tussenjaarplan

Tijdens je individuele tussenjaartraject maak je een tussenjaarplan. Een tussenjaarplan helpt je doelen te stellen en te behalen, zodat je aan het eind van je tussenjaar terugkijkt op een waardevolle ervaring en trots kan zijn op de doelen die je hebt bereikt.

De TMA Methode

In het tussenjaartraject maak je ook de TMA Talentenanalyse en Beroepsinteresse analyse. De TMA Methode brengt je drijfveren, talenten en interesses in kaart en helpt je jouw studiekeuze goed te motiveren. Je ontvangt een uitgebreide rapportage met de uitkomsten van de test, die we samen bespreken tijdens je traject.

Kiezen kun je leren

Tijdens je tussenjaartraject leer je hoe je bewuste keuzes maakt. Want als je weet hoe een keuzeproces er uitziet, welke keuzestijlen er zijn en wat de valkuilen zijn, ben je goed voorbereid op alle keuzes die in de toekomst nog op je pad zullen komen.

Resultaat

  • Een goed gemotiveerde studiekeuze
  • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
  • Zelfinzicht: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
  • Concreet aan de slag met je tussenjaarplan
  • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid

Investering

1275 euro

Ja, ik wil een tussenjaartraject

Wil jij straks ook terugkijken op een waardevol tussenjaar, weten hoe je keuzes maakt en gemotiveerd beginnen aan een opleiding die echt bij je past? Meld je dan nu aan voor het tussenjaartraject.

Heb je nog vragen? Bel of mail me gerust voor meer informatie. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden