Welke studie past bij mij?

Zit je op de middelbare school en weet je nog niet wat je wil gaan studeren? Of ben je misschien bang een verkeerde studiekeuze te maken? Troost je, je bent niet de enige! Veel leerlingen worstelen met hun studiekeuze. Dat is ook niet zo gek, want er zijn superveel opleidingen om uit te kiezen.

Wil je een weloverwogen en succesvolle studiekeuze maken? Dan is het belangrijk dat je goed weet wie je bent, wat je kan, wat je wil en welke mogelijkheden er zijn. Maar hoe kom je daar nou achter? Hoe pak je dat het beste aan? Ik help je graag!

Professionele studiekeuzebegeleiding

Door te kiezen voor de professionele studiekeuzebegeleiding van Kiezen doe je zo krijg je niet alleen meer zicht op wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. Je leert ook hoe je bewuste keuzes maakt. Handig voor nu, maar ook voor alle keuzes die in de toekomst nog op je pad zullen komen.

Individueel studiekeuzetraject

Als je nog niet weet wat je wil studeren.

Tijdens je individuele studiekeuzetraject werk je in meerdere coachsessies gestructureerd toe naar een bewuste en goed onderbouwde studiekeuze. Je krijgt een werkboek vol met opdrachten om jezelf beter te leren kennen en verhalen om je te inspireren. Met de beroepskeuzetest oriënteer je je op de verschillende mogelijkheden. Door interviews en meeloopdagen doe je ervaring op in de praktijk. De Talent Motivatie Analyse (TMA) brengt je drijfveren, talenten en interesses in kaart en helpt je jouw studiekeuze goed te motiveren. Tussen de coachsessies door krijg je opdrachten mee voor thuis.

Keuze uit drie studiekeuzetrajecten

Ik bied drie verschillende studiekeuzetrajecten aan. Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking krijg je uitleg over de inhoud en werkwijze. We bepalen samen welk traject het beste bij jou past, of dat je iets anders nodig hebt om een keuze te maken. Begeleiding bij studiekeuze is tenslotte maatwerk.

Small

 • 4 uur individuele coaching
 • Beroepskeuzetest
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • 425 euro *

Medium

 • 6 uur individuele coaching
 • Beroepskeuzetest
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • Inspirerend werkboek
 • 660 euro *

Large

* Tarieven geldig t/m 31 december 2020

Resultaat

 • Een goed onderbouwde studiekeuze
 • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
 • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
 • Beter kunnen kiezen: handig voor nu en in de toekomst
Ja, ik wil een studiekeuzetraject

Studiekeuzecheck

Als je nog niet helemaal zeker bent van je studiekeuze.

Je bent al bijna uit je studiekeuze, maar durft nog niet definitief te kiezen. Want hoe weet je zeker dat dit de studie is die het beste bij je past? Wat als je een studie over het hoofd hebt gezien? De studiekeuzecheck helpt je met meer zekerheid en vertrouwen een studie kiezen die echt bij je past.

Werkwijze

De studiekeuzecheck bestaat uit 1 coachsessie van 2,5 uur. Daarin onderzoeken we je twijfels, bespreken we je opties en toetsen jouw verwachtingen aan de realiteit. Met mijn praktische tips en adviezen kom je tot een goed onderbouwde studiekeuze.

Resultaat

Deze grondige check geeft je extra zekerheid, zodat je een bewuste en succesvolle studiekeuze kunt maken. Zo begin je straks vol vertrouwen aan je studie. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Investering

295 euro
 

Ja, ik wil een studiekeuzecheck

Overweeg je een tussenjaar?

Als je nog niet weet wat je wilt gaan studeren, of als je er nog niet aan toe bent om aan een opleiding te beginnen, kan een tussenjaar een goede optie zijn. Een tussenjaar geeft je de tijd om jezelf beter te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen en je te oriënteren op je toekomst. Maar hoe zorg je ervoor dat je je tussenjaar goed gebruikt? Maak een plan! Ik help je graag een jaarplanning maken, zodat je straks kunt terugkijken op een waardevol jaar. Een studiekeuzetraject kan goed gecombineerd worden met een tussenjaar.

Een studie kiezen die echt bij je past? Ik help je verder!

Heb je vragen over de individuele studiekeuzetrajecten, of over de studiekeuzecheck? Neem gerust contact met me op voor meer informatie, of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vrijblijvend kennismaken