Vergeet niet je vóór 1 mei aan te melden

Heb jij je studiekeuze al gemaakt? Vergeet je dan niet vóór 1 mei aan te melden bij Studielink! Dit brengt namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Wil je graag weten welke voordelen? Lees dan verder!

Toelatingsrecht

Indien jij je voor 1 mei aanmeldt, heb je toelatingsrecht tot jouw gekozen studie. Houd hierbij wel rekening met eventuele bijkomstige toelatingseisen per opleiding. Ga tijdig op zoek naar de juiste informatie en verzeker jezelf van een plekje.

Studiekeuzecheck

Daarbij heeft iedereen die zich op tijd aanmeldt recht op een studiekeuzecheck. Deze studiekeuzecheck wordt vaak door de opleiding zelf aangeboden en kijkt of jij en de opleiding een goede match zijn. Om hier achter te komen worden bijvoorbeeld een vragenlijst, persoonlijk gesprek, voorbereidende opdrachten of proefcolleges gebruikt. Blijkt het toch niet de juiste studie voor je te zijn, dan heb jij vervolgens nog tot 1 september om je bij een nieuwe opleiding aan te melden.

Lukt het kiezen niet?

Wanneer je er niet uitkomt welke studie het beste bij je past, of als je veel stress ervaart schakel dan de hulp in van een studiekeuzecoach, of doe mee met een studiekeuzeprogramma. Vraag je ook af of je wel wil gaan studeren. Misschien is voor jou op dit moment een tussenjaar wel een beter idee. Tijdens je tussenjaar kan je bijvoorbeeld werkervaring opdoen, wat van de wereld gaan zien, jezelf beter leren kennen en je uitgebreid oriënteren op de mogelijkheden, zodat je een weloverwogen, zelfverzekerde studiekeuze kunt maken voor het jaar erna. Doe wat het beste bij jou past!