Lieneke Arts – Studiekeuzecoach Utrecht

Wil je gemotiveerd en vol vertrouwen aan je studie beginnen en deze met succes afronden? Ik help je graag! Ik ben studiekeuzecoach, trainer en docent, gespecialiseerd in de kunst van het kiezen.

Ervaren studiekeuzecoach

Ik ben Lieneke Arts, ervaren studiekeuzecoach in Utrecht. In de afgelopen 11 jaar heb ik al honderden scholieren en studenten geïnformeerd, geïnspireerd en gecoacht bij het maken van een studiekeuze. Voor het Oriëntatiejaar van de Hogeschool van Amsterdam begeleidde ik verschillende (her-)oriëntatietrajecten. Bij Breekjaar trainde en coachte ik jongeren bij het maken van een studie- en/of toekomstkeuze.

Hoe maak je een goede studiekeuze?

Kiezen is een werkwoord en vraagt om actie, aandacht en tijd. Ik bied dan ook geen quickfix, maar persoonlijke begeleiding in een informele omgeving. Ik help je met behulp van testen, opdrachten en wetenschappelijk onderbouwde methodieken een studie vinden die goed bij je past. En daarnaast leer ik je hoe je bewuste keuzes maakt in je leven. Een handige vaardigheid die je ook in de toekomst nog goed van pas zal komen.

Lastig zo’n studiekeuze

Ik weet zelf heel goed hoe lastig het maken van een studiekeuze kan zijn. Ik koos zelf namelijk ooit de ‘verkeerde’ studie. Het voelde alsof ik gefaald had. Ik had geen idee wat ik nu moest gaan doen. Ik koos voor een tussenjaar en ben nog altijd dankbaar voor de ervaring die ik opdeed door een heroriëntatiecursus te volgen. Het heeft me geïnspireerd om zelf als studiekeuzecoach aan de slag te gaan.

Leren is leuk!

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht met de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Later behaalde ik daar ook mijn diploma voor Docent Omgangskunde. Ik volgde bij de Balansgroep in Driebergen de post hbo-opleiding tot gecertificeerd Life- en Loopbaancoach. Daarnaast ben ik gecertificeerd TMA professional. Leren vind ik leuk en dus volg ik regelmatig cursussen en trainingen om me verder te ontwikkelen.

Studiekeuzecoach en meer

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf en begeleid ik met veel plezier mensen bij het maken van keuzes voor hun toekomst. Naast mijn werk als studiekeuzecoach, help ik onder de naam De keuzecoach mensen ook bij het maken van andere lastige keuzes op het gebied van leven en werk.

Op zoek naar een studiekeuzecoach in Utrecht? Neem contact op!

Wil je graag een goede studiekeuze maken? Twijfel je over je huidige studie, of wil je een nieuwe opleiding kiezen? Ik help je graag! Heb je nog vragen? Bel of mail me gerust. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvend kennismaken