Studiekeuze: personeel en arbeid

Studiekeuze: personeel en arbeid

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

’s Ochtends begin ik altijd met een ochtendoverleg samen met mijn team. De prioriteiten van die dag/week worden doorgenomen en er worden de noodzakelijke acties uitgezet. Daarna kijk ik hoe mijn agenda er verder uitziet en ga ik aan de slag. Elke dag binnen onze branche is anders. De ene dag bezoek ik diverse (potentiële) klanten, de volgende dag werf ik voor onze openstaande vacatures en voer ik sollicitatiegesprekken. Daarnaast voer ik regelmatig evaluatiegesprekken met uitzendkrachten en klanten. Als vestigingsmanager komen daar nog extra managementtaken bij kijken, zoals budgetteren, coachen van collega’s en salesplannen schrijven.

Wat is er zo leuk aan je werk?

Elke dag is anders en nooit saai! Je spreekt dagelijks verschillende type mensen, maar je mag ook een kijkje in de keuken nemen bij verschillende bedrijven, van eenmanszaken tot grote organisaties. Het is een combinatie van sales en hr.

Welke eigenschappen en kwaliteiten heb je nodig voor dit werk?

Overtuigend, proactief, ondernemend, communicatief, flexibel, stressbestendig, nieuwsgierig en representatief.

Wanneer moet je dit werk niet gaan doen?

Wanneer je het lastig vindt om snel te schakelen tussen diverse werkzaamheden wordt het lastig om in deze branche te werken. Het kan voorkomen dat je je prioriteiten meerdere keren op een dag moet bijstellen. Daarnaast moet je het leuk vinden om jezelf op commercieel vlak uit te dagen. Wanneer jou dit niet aanspreekt, kun je beter niet in de uitzendbranche gaan werken.

Wist je meteen wat je wilde studeren?

Nee, ik ben begonnen met de MER (Management Economie en Recht) in Utrecht. Ik wilde gaan starten als ondernemer, maar welke richting ik op wilde, geen idee. Via een stage ben ik terecht gekomen bij Start People en daarna heb ik besloten te starten met de opleiding Personeel en Arbeid.

Waarom koos je voor deze studie?

Tijdens mijn werkzaamheden bij Start People merkte ik dat ik erg geïnteresseerd was in diverse HR zaken en ik wilde mij meer verdiepen in deze materie. Vandaar dat ik gekozen heb voor deze studie.

Sluit je studie aan op je werk?


Ik heb in het begin erg getwijfeld over mijn studiekeuze en ben uiteindelijk eerst begonnen bij Start People alvorens ik daadwerkelijk een diploma heb behaald. Na de middelbare school wilde ik zelfstandig ondernemer worden en startte ik met de MER. Uiteindelijk ben ik via een andere opleiding vestigingsmanager geworden bij Start People en kan ik mijn ondernemerschap ook tot uiting brengen.

De opleiding Personeel en Arbeid sluit aan bij deze functie, echter kun je met diverse opleidingen deze functie uitvoeren omdat je uiteindelijk een interne opleiding moet volgen: SEU (Stichting Examen Uitzendbranche). De voorkeur gaat wel uit naar een HBO afgestudeerde omdat het SEU ook op HBO niveau is. Echter, wanneer je een MBO 4 diploma hebt, maar wel op HBO niveau kunt functioneren, kun je ook in aanmerking komen voor deze functie.

Gouden tip voor studenten

Ga in gesprek met anderen over opleidingsmogelijkheden en kijk welke werkzaamheden jou aanspreken, bijvoorbeeld bij jouw bijbaantjes. Mocht je een opleiding hebben gevonden, kijk dan of je een dag mee kunt lopen of ga in gesprek met professionals binnen deze branche om te kijken of dit jou daadwerkelijk aanspreekt.